ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ (BRIDGE TEAM MANAGEMENT)

  1. Αρχική
  2. Βιβλία
  3. ΝΑΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
  4. Βιβλία Πλοιάρχων
  5. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ (BRIDGE TEAM MANAGEMENT)
Ναυτικά Βιβλία Πλοιάρχων - Ναυτικά Βιβλία - Βιβλια πλοιαρχων - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ (BRIDGE TEAM MANAGEMENT) Βιβλία Πλοιάρχων
  • Συγγραφέας: NBEN
  • Κωδικός Προϊόντος: NB-M-14
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 35,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 33,02€

Βιβλια πλοιαρχων

Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ενός πλοίου στη θάλασσα είναι η κύρια αρχή πάνω στην οποία βασίζεται το ναυτικό επάγγελμα. Όμως, όλως παραδόξως είναι ένα θέμα το οποίο δεν έχει αναφερθεί ευρέως σε διάφορα έγγραφα και πάνω στο οποίο υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις. Αυτό είναι παράξενο γιατί η ναυσιπλοΐα ενός πλοίου είναι μία αναγνωρισμένη εργασία της οποίας η εκτέλεση είναι η ίδια σε όλες τις περιπτώσεις. Εκτός από αυτό υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι ναυσιπλοΐας οι οποίοι εξασκούνται πάνω σε ένα πλοίο.
Κεντρικό ερώτημα σε αυτό το βιβλίο "Διαχείριση της Ομάδας της Γέφυρας" είναι "υπάρχει ανάγκη για μία καλά καθορισμένη οργάνωση της γέφυρας"; Η ερώτηση δεν είναι δυνατόν να απαντηθεί μέχρι να εξεταστούν όλα τα στοιχεία του συστήματος και αυτά είναι το πλοίο, ο εξοπλισμός, το ταξίδι, οι αξιωματικοί, το πλήρωμα και ο Πλοίαρχος, η υποστήριξη από την εταιρία και η οργανωτική δομή βάση της οποίας λαμβάνονται οι αποφάσεις.
Είναι πολύ εύκολο να επικεντρωθούμε σε μεμονωμένα αντικείμενα του εξοπλισμού, στο χαρακτήρα του πλοιάρχου ή στην ικανότητα των αξιωματικών προκειμένου να γενικευτεί η κατά προσέγγιση απόδοση του συστήματος. Είναι επίσης δύσκολο για τον καθένα να έχει πλήρη εικόνα ή να είναι σε θέση να επηρεάσει μία επιχείρηση στο σύνολο της.
Με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς παρουσιάζονται προβλήματα στη διαχείριση καθώς πλοία αγοράζονται και πωλούνται, πληρώματα αλλάζουν και εγκαθίστανται νέοι εξοπλισμοί, ενώ οι εκπαιδευτικές μέθοδοι των διαφόρων κρατών διαφέρουν και τα διεθνή πληρώματα έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά.
Στην προσπάθεια να βρεθούν πρότυπα για τη λειτουργία της γέφυρας συναντώνται ιδιαίτερα προβλήματα σε αυτή την πολύπλοκη διεθνή βιομηχανία μέσα στα πλαίσια της οποίας κάποιοι πλοιοκτήτες προτιμούν να παρέχουν τα ελάχιστα ναυτιλιακά εφόδια όπως αυτά καθορίζονται στη Σύμβαση SOLAS ενώ άλλοι ερευνούν να αναπτύξουν ειδικά ναυτιλιακά συστήματα βασισμένα στη σύγχρονη τεχνολογία.
Για τους λόγους αυτούς σε αυτό το βιβλίο προσπαθούμε να διευκρινίσουμε το αντικείμενο της οργάνωσης της γέφυρας που χωρίς αυτό δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε συνεπή αποτελέσματα.
Υπάρχουν φυσικά πολλοί αποδεκτοί τρόποι ναυσιπλοΐας αλλά θα πρέπει να υπάρχει μία σταθερή βάση και κατανόηση για τις υπάρχουσες αρχές πριν η διεθνής ναυτιλία δημιουργήσει έναν κοινό σκοπό. Ο κύριος σκοπός της καλής διαχείρισης της γέφυρας από την ομάδα αξιωματικών είναι να βεβαιωθεί ο έγκαιρος και ασφαλής κατάπλους του πλοίου στον προορισμό του.
Ένας δεύτερος σκοπός είναι να αποφευχθεί ή να ελαχιστοποιηθεί κάθε απώλεια που μπορεί να παρουσιαστεί όπως π.χ. σε περίπτωση σύγκρουσης ή προσάραξης. Οπωσδήποτε όμως πρωταρχικός σκοπός της καλής οργάνωσης των αξιωματικών γέφυρας είναι να αποφευχθούν, όσο είναι ανθρώπινα δυνατό, τέτοιες καταστάσεις και συμβάντα.
Για το λόγο αυτό η καλή πρακτική στη διαχείριση των θεμάτων της γέφυρας, αξίζει την ευρύτατη υποστήριξη των Κυβερνήσεων, που ενδιαφέρονται για την ανθρώπινη ζωή και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Σαφώς όλες οι βιομηχανικές επιχειρήσεις θα ωφεληθούν με διάφορους τρόπους από την αποφυγή των απωλειών. Ιδιαίτερα η ασφαλιστική βιομηχανία θα πρέπει να διακρίνει τα πλεονεκτήματα που πηγάζουν από την υιοθέτηση θετικών μεθόδων διαχείρισης της γέφυρας. Το παρόν βιβλίο κωδικοποιεί μία πλούσια εμπειρία και παρέχει στοιχεία για τη δημιουργία μελλοντικών σχεδίων, για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης και υπεράνω όλων για τη δημιουργία αποτελεσματικής οργάνωσης της γέφυρας.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ετικέτες: Ναυτικά Βιβλία Πλοιάρχων, Ναυτικά Βιβλία, Βιβλια πλοιαρχων, ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΝΑΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ, Βιβλία Πλοιάρχων